Varaa Menu

Kaupunki meren rannalla
Kotka

Kotkan seutu

Kotkan seutu

Kotka on viehättävä, eloisa satamahistoriastaan tunnettu kaupunki Suomen kaakkoisrannikolla. Sekä Kotkan keskusta Kotkansaaressa että Santalahti Mussalon saaressa ovat meren ympäröimiä. Kotka onkin äänestetty monesti Suomen merellisimmäksi kaupungiksi ja parhaaksi kotimaan matkailukohteeksi.

Olemme koonneet alle vinkkejä kohteista, jotka voisivat kiinnostaa sinua! Vuokraa polkupyörä tai sähköavusteinen fatbike Santalahti Resortista ja tee puistokierros, aja Langinkosken keisarilliselle kalastusmajalle tai vietä päivä Merikeskus Vellamossa tai Maretariumissa. Tai lähde kanssamme meriretkelle saariston henkeäsalpaaviin maisemiin! Lisää ideoita seudulla seikkailuun löydät Visit Kotka-Hamina sivustolta.

Visit Kotka-Hamina

Kotkan puistot & Kansallinen kaupunkipuisto

Upeat, valtakunnallisesti palkitut puistot eri puolilla kaupunkia ovat kotkalaisten ylpeys! Sapokan Vesipuisto, Yrttipuisto Redutti, Katariinan Meripuisto ja Karhulan Jokipuisto ovat kaikki erilaisia kohteita, jotka ovat hauska elämys myös perheen pienimmille ja lemmikeille.

Kotkan kansallinen kaupunkipuisto on yksi Suomen seitsemästä kansallisesta kaupunkipuistosta. Puisto perustettiin vuonna 2014 ja se on kooltaan 2400 hehtaaria. Kaupunkipuisto on monipuolinen yhdistelmä arkkitehtuuria, historiaa ja luontoa.

Tutustu Kotkan upeisiin puistoihin

Palkitut puistot

Kotkan saaristo

Upeita retkisaaria

Tiesitkö, että Kotkan edustalla on yli 400 saarta? Meriretki Kotkan edustan retkeilysaariin tai itäisen Suomenlahden kansallispuistoon on mukava tapa viettää kesäistä päivää. Joihinkin saariin pääset käymään vuoroveneillä Sapokan venesatamasta Kotkan keskustan läheltä.

Meillä Santalahti Resortissa on tarjolla valmiita meriretkipaketteja majoituksella, täysihoidolla, kokoustiloilla ja vaikkapa luolasavusaunalla. Meriretkipakettimme ovat oiva idea kokouksen, tyky-päivän tai virkistyspäivän viettoon!

Santalahden meriretkipaketit Visit Kotka-Hamina

Langinkosken Keisarillinen kalastusmaja

Langinkosken keisarillinen kalastusmaja on jykevä huvila, jonka Venäjän keisari ja Suomen suuriruhtinas Aleksanteri III rakennutti vuonna 1889. Keisari, hänen puolisonsa Maria Feodorovna ja perheen lapset viettivät majalla useita kesiä. Majalla he saivat tehdä normaaleja arjen puuhia hovin sääntöjen ulottumattomissa – kuten kalastaa ja laittaa itse ruokaa.

Kalastusmaja on ainoa Venäjän keisarin omistama ja käyttämä rakennus, joka on säilynyt Venäjän rajojen ulkopuolella. Maja on nyt museo, joka on avoinna kesäisin. Museossa on nähtävillä mm. keisariperheen alkuperäiset kalusteet. Läheisyydessä on luontopolkuja, pieni kappeli ja kahvila. Langinkoski on myös upea kohde perhokalastukselle!

Lue lisää

Historiaa Kymijoella

Santalahden venesatama ja vieraslaituri

Santalahden satama

60° 26,1 N/ 26° 52,0 E
Santalahden pienvenesatamassa on kausipaikkoja sekä laituri kylkikiinnityspaikoilla vierailijoille. Satamassa on vesipiste, septityhjennys ja veneenlaskuluiska. Sähkö on mahdollisuus saada tilauksesta.

Santalahti Resort on pienen kävelymatkan päässä laiturista. Resortista löytyy sauna- ja majoitusmahdollisuuksia sekä muita palveluja veneilijöille. Jos haluat yöpyä veneessäsi satamassa, ole yhteydessä Santalahden Venekerhoon.

Sataman yhteystiedot / paikkavaraukset:
Santalahden Venekerho r.y.
Pentti Mussalo +358 40 558 7509
Eero Piispanen +358 50 499 9506
eero.piispanen49@gmail.com

Santalahti Resortin yhteystiedot:
info@santalahti.fi
+358 5 260 5055

Kotka Maretarium

Erotatko sorvan särjestä, pasurin sulkavasta, pienen siian muikusta tai taimenen lohesta? Maretariumissa pääset tunnistamaan!

Maretarium on suomalaisten kalojen luonnonmukainen akvaario, jossa tutustut suomalaiseen vesiluontoon ja suurimpaan osaan suomalaisista kalalajeista. Suurissa akvaarioissa on noin 60 eri kalalajia. Altaissa on myös rapuja ja kesäkaudella sammakoita ja vesiliskoja. Maretariumissa palvelee lisäksi matkamuistomyymälä Meripuoti ja kahvila Meri Café Kristina.

Lue lisää

Kotka maretarium

Merikeskus Vellamo

Merimuseo

Merikeskus Vellamossa voit kokea meren ja seudun tarinoita tutkien museoiden näyttelyitä itsenäisesti tai oppaan johdolla. Arkkitehtuuriltaan erikoisen, aallonmuotoisen rakennuksen suojissa toimivat Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo ja Tietokeskus Vellamo.

Kaikenikäisiä kiinnostava Merikeskus Vellamo on ehdoton käyntikohde Kotkan reissulla! Talossa palvelee myös museokauppa Plootu ja ravintola Laakonki.

Lue lisää

Jatkamalla sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää. Hyväksy