Varaa Menu

Online varaus

Halvimman hinnan takuu!

Saapuminen Jan
Lähtö Jan
Aikuisia
Lapset 0-14 v.
Kpl

+358 5260 5055 tai +358 444 010 856 / info@santalahti.fi
Tarjouspyyntö ryhmille ONLINE VARAUSTEN MAKSUTAVAT

Kaupunki meren rannalla
Kohteena Kotka

Kotkan seutu

Kotkan seutu

Kotka on viehättävä ja eloisa kaupunki Suomen kaakkoisrannikolla. Kotkalla on ainutlaatuinen sijainti Itämeren rannalla kahden suurkaupungin välissä, Helsingistä tunnin ajomatka ja Pietarista noin kolmen tunnin ajomatka. Vastikään valmistunut E18-moottoritie tekee matkaamisen Kotkan ja Helsingin välillä vaivattomaksi.

Kaupungin satamahistoria ja merellinen ympäristö ovat perustoina Kotkan ominaiselle rennolle ja rehdille ilmapiirille.

Sekä Kotkan keskusta, Kotkansaari, että Santalahti (Mussalon saari) ovat meren ympäröimiä ja Kotka onkin äänestetty Suomen merellisimmäksi kaupungiksi sekä parhaaksi kotimaankohteeksi.

Vuokraa pyörä Santalahdesta ja tee puistokierros Suomen palkituimpiin puistoihin, Langinkosken keisarilliselle kalastusmajalle tai vietä päivä Merikeskus Vellamon upeiden tarinoiden äärellä ja vaikuttavaa arkitehtuuria ihastellen.

Kotkan saaristo tarjoaa henkeäsalpaavat maisemat ja onkin osa Itäisen Suomenlahden kansallispuistoa. Hienompaa kohdetta päiväretkelle saa hakea!

Olemme koonneet sivuillemme vinkkejä kohteista, jotka voisivat kiinnostaa Teitä. Lisätietoa tarjoaa Seudun matkailupalvelut.

Lue lisää

Kotkan puistot & Kansallinen kaupunkipuisto

Kotkan kansallinen kaupunkipuisto on yksi Suomen seitsemästä kansallisesta kaupunkipuistosta. Kotkan kansallinen kaupunkipuisto perustettiin vuonna 2014 ja kattaa 2400 hehtaarin pinta-alan.
Kotkan kansallinen kaupunkipuisto on monipuolinen yhdistelmä arkitehtuuria, historiaa ja luontoa.

Upeat puistot eri puolilla kaupunkia ovat kaupunkipuiston sydän ja suosittelemme erittäin lämpimästi puistokierrosta kaikille Kotkassa vieraileville. Puistot ovat hauska elämys myös perheen pienimmille ja lemmikeille.

Kotkan palkitut puistot Kotkan kansallinen kaupunkipuisto

Kotkan palkitut puistot

Kotkan saaristo

Upeita retkisaaria

Meriretki Itäisen Suomenlahden Kansallispuistoon ja retkeilysaariin on ainutlaatuinen elämys. Kotkan edustalla on yli 400 saarta.

Meillä on runsaasti valmiita meriretkipaketteja majoituksella, täysihoidolla, kokoustiloilla ja vaikkapa luolasavusaunalla.

Lue lisää

Langinkosken Keisarillinen kalastusmaja

Venäjän keisari ja Suomen Suuriruhtinas Aleksanteri III:lle ja hänen puolisolleen Maria Feodorovnalle rakennettiin vuonna 1888 kaksikerroksinen huvila Langinkosken partaalle. Kalastusmaja on ainut Venäjän keisarin omistama ja käyttämä rakennus joka on säilynyt Venäjän rajojen ulkopuolella.
Suomalainen arkkitehtikolmikko suunnitteli kalastusmajan. Magnus Schjerfbeck laati rakennuksen piirustukset ja sisustussuunnittelijana oli Jac. Ahrenberg. Kokonaisuuden hyväksyi Sebastian Gripenberg.

Majassa on nykyään Langinkosken keisarillinen kalastusmuseo, joka on kesäkautena avoinna. Museossa on nähtävillä keisariperheen alkuperäiset kalusteet ja omaisuutta, Keisarin muistokivi ja ortodoksi-kappeli.
Langinkosken kosket ovat upea kohde perhokalastukselle ja lyhyille vaellusretkille upeissa jokimaisemissa!

Lue lisää

Historian havinaa Kymijoella

Santalahden venesatama ja vieraslaituri

Santalahden satama

Santalahden pienvenesatamassa on kausipaikkoja sekä laituri kylkikiinnityspaikoilla vierailijoille.

Satamassa on vesipiste, septityhjennys ja veneenlaskuluiska. Sähkö on mahdollisuus saada tilauksesta.

Majoittuessa tulee ottaa yhteyttä Santalahden Venekerhoon.

Sataman yhteystiedot:

Santalahden Venekerho ry
+358 50 499 9506
santalahdenvenekerhory@kymp.net

Lue lisää

Kotka Maretarium

Maretarium – suomalaisten kalojen luonnonmukainen akvaario.
Maretariumissa tutustut suomalaiseen vesiluontoon. Eri kalalajeja on noin 60, lajisto voi vaihdella vuodenaikojen mukaan. Kalojen lisäksi altaissa näet mm. rapuja ja kesäkaudella myös mm. sammakoita ja vesiliskoja.

Maretariumin yhteydessä palvelevat myös matkamuistomyymälä Meripuoti ja kahvila Meri Café Kristina.

Lue lisää

Akvaariokeskus

Merikeskus Vellamo

Merimuseo

Merikeskus Vellamo on ainutlaatuinen kohtaamispaikka. Sen aallonmuotoisen katon alla toimivat Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo ja Tietokeskus Vellamo.

Museoiden ja tietokeskuksen työ- ja opetustilojen lisäksi talossa on myös 200-paikkainen auditorio, museokauppa Plootu ja ravintola Laakonki.

Lue lisää

Jatkamalla sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää. Hyväksy