Perheyritys
Meidän tarina


Meidän tarina – Santalahti Resort Kotka

Suomalaisen perheyrityksen omistaa Jukka Markkola ja Katriina Halles-Markkola

Perustettu vuonna 1991 ja toimimme ympäri vuoden

Työllistämme 10-40 henkilöä sesongista riippuen

Toimimme vastuullisesti, säästämme energiaa, suosimme paikallista ja maksamme verot Suomeen

  • yli 200 vuodepaikkaa
  • 5 tähden leirintäalue
  • kokoukset ja juhlat
  • catering
  • aktiviteetit
  • Lemmikkiystävällinen

Mistä kaikki alkoi

Olimme parikymppisiä kun perustimme yritykset, Jukka aloitti vuonna 1991 Santalahden Lomakylän yrittäjänä ja Kati 1993 Santalahden Minigolfin.

Toiminta oli sesonkiluonteista joka sopi meille erinomaisesti. Kesät oli töitä kellon ympäri ja talvet vapaa-aikaa, taskussa tiiliskivikännykkä ja ruutuvihko seuraavan kesän varauksille.

Talvisin toimimme lapissa alppihiihdonopettajina, matkustelimme vuorilla keski-euroopassa ja Kati vielä valmentautui aktiivisesti esteratsastuksessa.
Ja mikä tärkeintä, näimme, koimme ja opimme paljon sellaista jota halusimme tuoda omaan yritystoimintaan.
Näitä vuosia oli yhdeksän, kunnes vuosituhannen vaihteessa yhdistimme yritykset.

Tämä käynnisti aktiivisen yli 20 vuoden rakennus- ja kehitystyön. Teimme pitkäjänteisiä suunnitelmia, kehitimme toimintatapoja ja loimme uusia palveluita.
Laajentuminen mahdollisti toiminnan muuttumisen ympärivuotiseksi ja työntekijöille vakituiset työpaikat. Mitäpä me olisimme ilman meidän loistavaa henkilökuntaa, heidän ideoitaan ja tukeaan sekä lujaa yhteishenkeä.

Työ tuotti pian tulosta ja saimme vuonna 2003 leirintäalueelle tavoitellun viiden tähden statuksen. Muutama vuosi myöhemmin Kotkan kaupunki myönsi meille arvostetun yrittäjäpalkinnon. Tämä tietysti lämmitti kovasti mieltä ja antoi varmuutta sille että oikealla tiellä ollaan.
Vuonna 2022 Kotkan Yrittäjät palkitsi Santalahti Resort Oy:n vuoden yritykseksi.

Koska haluamme tarjota vieraillemme mahdollisimman miellyttävän loman ja palvelut on kehitystyö sekä rakentaminen jatkunut aivan näihin päiviin asti.
Uusimpia investointeja on mm. Bistro Santalahden Meripaviljonki, aurinkoterassit sekä keittiö, luksushuvila Villa Aava, Santa Glass Sauna sekä Santa Glass Villas- luksusmajoitteet omine ulkoporealtaineen.

Olemme aina panostaneet energian säästöön ja vastuullisuuteen, mm. kaikki ympärivuotiset majoitustilat lämmitetään ja jäähdytetään maalämmöllä tai ilmalämpöpumpuilla, käytämme 100% uusiutuvaa sähköä ja meillä on kaksi aurinkovoimalaa.

Haluamme tarjota myös erilaisia palveluja mm. charter – risteilyjä Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon tai vaikkapa luvattoman helppoja juhlatilaisuuksia tarjoiluineen ja ohjelmineen.

Tärkeintä meille kuitenkin on rakkaus lajiin ja tyytyväinen asiakas, joka lomakuvia katsellessaan nostaa hymyn huulilleen vielä kotonakin.

Katriina Halles-Markkola & Jukka Markkola

Vuoden yritys 2022 Santalahti Resort !

18.11.2022

Kotkan Yrittäjät palkitsi Santalahti Resort Oy:n vuoden yritykseksi 2022.
Olemme kehittäneet Santalahtea aktiivisesti yli 20 vuotta ja yrittäjien huomionosoitus lämmittää mieltä.

Mediatiedote

Suomen koiraystävällisin leirintäalue

23.4.2022

Santalahti Resortin leirintäalue on valittu lähes 70 000 SF-Caravan ry:n jäsenen äänestyksessä Suomen koiraystävällisimmäksi leirintäalueeksi.

Santalahti Resortin väki on riemuissaan, kun 90-luvun alusta asti jatkunut työ lemmikkien ja heidän omistajiensa viihtymiseksi on huomattu.

Lemmikit majoittuvat Santalahti Resortissa aina ilman mitään erillistä lisämaksua – myös huippukohteissa kuten Aavassa ja Santa Glass Villoissa. Katariina Halles-Markkolan sanoin: “Alalla yleiset  35e/koira/yö lisämaksut voi käyttää meillä vaikkapa puruleluihin.”

Bistro Santalahti, lomakeskuksen uudistettu sekä laajennettu ravintola- ja kahvilakokonaisuus, on saanut uusia palveluja myös lemmikeille. Ihmiset nauttivat siellä nyt suuresta lasiterassista ja laajennetusta aurinkoterassista, kun taas lemmikit saavat aurinkoterassin viereen aidatun koiraparkin, jossa temmeltää omistajien ottaessa rennosti. Ja lemmikit ovat toki tervetulleita myös terassille. Sama ajattelu jatkuu ruokailemisenkin suhteen – viime viikkoina Bistro Santalahden kokit ovat hioneet ihmisille uutta ruokalistaa, mutta koiria ei unohdeta, sillä heille on tarjolla oma herkkubaari.

Santalahti Resortin omien palvelujen lisäksi lomakeskuksen nettisivuilla on tietopaketti parhaista lenkkipoluista, uimapaikoista, eläinlääkäreistä ym. lemmikkejä ja heidän omistajiaan kiinnostavista asioista. Tarkoituksena on lähteä lemmikkien ja heidän omistajiensa tarpeista. Näin varmistetaan nautittava loma kaikille.

Villa Aava avajaiset 2019

Viihtyisä Kotka –kunniakirja Santalahti Resortille!

Vuoden 2019 Viihtyisä Kotka -kunniakirja on myönnetty Santalahti Resortille. Tunnustuksen myöntää vuosittain Kotkan Kauppatie ry aktiivisesta ja luovasta toiminnasta kaupungin viihtyisyyden lisäämiseksi.

Kunniakirjan perusteina on erityisesti Santalahti Resortin kehittyminen kokonaisvaltaiseksi elämykseksi, josta kotkalaiset voivat olla erityisen ylpeitä. Santalahti pystyy majoittamaan turisteja leirintäalueen teltta- ja karavaanimatkailijoista aina parhainta luksusta tavoitteleviin matkailijoihin.

Santalahti Resort on hienosti profiloitunut ja kehittynyt yritys. Sillä on myös suuri merkitys Kotkan imagon ja kaupunkikuvan kannalta. Monelle Kotkassa vierailevalle Santalahti Resort on ensimmäinen ja viimeinen kohde kaupungissa käydessä.

Santalahti Resort on Katriina Halles-Markkolan ja Jukka Markkolan perheyritys, jossa on majoitustilaa yli 200 hengelle mökeistä luksushuviloihin, leirintäalue, saunamaailma sekä kokous- ja juhlatiloja. Leirintäalueella on ollut vuodesta 2003 tavoiteltu viiden tähden status.

Yrittäjäpariskunta haluaa tarjota vierailleen mahdollisimman miellyttävän loman, joten rakentaminen ja kehitystyöt ovat jatkuneet aivan näihin päiviin asti. Uusin ja upein Villa Aava valmistui tänä vuonna. Tarjolla on myös erilaisia palveluja mm. charter–risteilyjä tai juhlatilaisuuksia kaikkine tarjoiluineen.

Kotkan Kauppatie ry

Kotkan kaupungin yrittäjäpalkinto vuoden 2008 yrittäjäjuhlassa!

Tämä oli todella iso kunnianosoitus, kun meidän työ Kotkan matkailun kehittämisessä huomioitiin. Kotkassa oli  tuolloin yli 3000 yritystä.

Yhteistyö Kotkan kaupungin kanssa on ollut molemmin puolin aktiivista yritystoimintamme alusta asti. Kiitos tästä kuuluu lukuisille henkilöille eri organisaatioissa!